27 Φεβρουαρίου, Τρίτη, 2024

Σημείωμα του πρώην Διευθυντή 

Αγαπητοί φοιτητές

Μετά από τρία χρόνια συνεχούς παρουσίας στη θέση του Διευθυντή του Msc «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στη Μεσόγειο» ήλθε η στιγμή να παραδώσω την σκυτάλη στον κ. Δημ. Καζιόλα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Ιδρύματος και Πρόεδρο του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, ο οποίος αναλαμβάνει  Διευθυντής  από την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα πιστεύω ότι εργάστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για την καθιέρωση, ανάπτυξη και εξέλιξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος αυτού μαζί φυσικά και με όλους τους συνεργάτες μου. Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή συνεργαζόμενος στενά με το νέο Διευθυντή, όπως και από τη θέση του διδάσκοντα Καθηγητή.

Εύχομαι και τις επόμενες χρονιές η οικογένεια που δημιουργήσαμε μαζί τα τελευταία τρία χρόνια να συνεχίσει να μεγαλώνει.

 

Δρ. Δημ. Εμμανουλούδης

 

Πρώην Διευθυντής Msc 

Αγαπητοί Ενδιαφερόμενοι, 

Στo  Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ., λειτουργεί από το 2012 με απόλυτη επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Μ.Π.Σ.) με τίτλο «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στη Μεσόγειο» το οποίο είναι πλήρως αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος (ΦΕΚ 876/20-12-2012, Τεύχος Β' και ΦΕΚ 3003/6-11-2014, Τεύχος Β').

Πρόκειται για ένα καινοτόμο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα επικεντρωμένο μεν στη Διαχείριση Υδάτινων Πόρων, αλλά σε συνθήκες έλλειψης νερού (συνθήκες λειψυδρίας). Είναι ένα Πρόγραμμα το οποίο διακρίνεται για την πληρότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας που αποδεικνύεται από το ότι στις μεθόδους διδασκαλίας περιλαμβάνονται οι πιο σύγχρονες μέθοδοι και τεχνικές και από το γεγονός ότι οι φοιτητές ασκούνται στο γνωστικό τους αντικείμενο στην Ελληνική ύπαιθρο. 

Οι διδάσκοντες προέρχονται από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ευρώπης αλλά φυσικά και από το Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ., ενώ διακεκριμένοι επιστήμονες στο αντικείμενο τους είναι εξωτερικοί συνεργάτες του Προγράμματος.

Το ΜΠΣ απευθύνεται κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, σε πτυχιούχους σχολών Γεωτεχνικών και Περιβαλλοντικών επιστημών αλλά και γενικότερα σε πτυχιούχους σχολών Θετικών επιστημών, Μηχανικών, Οικονομολόγων και συναφών επιστημονικών αντικειμένων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή/και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Έχει σχεδιασθεί έτσι ώστε να βοηθήσει αφενός τους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες προκλήσεις στο περιβάλλον εργασίας τους, αφετέρου τους αποφοίτους ανωτάτων σχολών να επενδύσουν στη σύγχρονη γνώση αποκτώντας σημαντικά εφόδια για την εξεύρεση εργασίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Μέσα από τις σπουδές στο Μ.Π.Σ. «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στη Μεσόγειο», οι φοιτητές αποκτούν νέες γνώσεις, αναπτύσσουν την  κριτική ικανότητα και σκέψη, καλλιεργούν την ικανότητα λήψης αποφάσεων, εφόδια που τους επιτρέπουν να πραγματώσουν υψηλούς στόχους στην εργασίας τους και να προάγουν την πρόοδο της επιστήμης και της έρευνας.

Το εν λόγω Μ.Π.Σ. υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. στη Δράμα, με έναρξη μαθημάτων την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και  παρακολουθήσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο για διευκόλυνση των εργαζομένων φοιτητών.

Σας προσκαλώ λοιπόν να παρακολουθήσετε το Μ.Π.Σ. «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στη Μεσόγειο» και εύχομαι οι σπουδές σας σε αυτό να αποτελέσουν εφαλτήριο εξέλιξης τόσο ακαδημαϊκά όσο και επαγγελματικά.

 

Με Τιμή

Ο Διευθυντής του Μ.Π.Σ.

 

     Δημήτριος Καζιόλας

Αναπληρωτής Καθηγητής 

         Τ.Ε.Ι.  Α.Μ.Θ.

 

[ Για να υποβάλετε αίτηση σε μορφή pdf πατήστε εδώ].

   

promo